Week 2

De week is voorbij gevlogen. De pups en Dieke waren ontspannen en we kunnen zeggen dat de vraag en aanbod naar melk volledig op elkaar is afgestemd.

Dieke liet om de 3 uur weten dat ze naar buiten wilde en daarna wilde eten. Zodra zij haar eten “achter de kiezen” had ging ze de werpkist in en liet ze alle pups vol overgave bij haar drinken. Mooi om te zien dat er soms drink shift’s waren. Een aantal die direct wakker werden en zich gelijk aan de dichtstbijzijnde tepel vastklemden. Even later de rest als de eersten al een beetje lagen te dutten en makkelijk van de tepel af te krijgen waren. Het werd allemaal onderling geregeld. Soms vreedzaam en soms met veel gekrijs en gekreun. Dieke liet het allemaal toe en was druk met poetsen van de pups.

Det en ik bleven wel monitoren of ze allemaal evenredig aan de beurt kwamen bij de melk “fabriek”. Het wegen van de pups was altijd de 1e activiteit van de ochtend, samen met het schoonmaken van de werpkist. Dieke was dan met 1 van ons aan de wandel. En groeien deden ze. In 2 weken tijd zijn ze allemaal al minimaal 3X hun geboortegewicht. Wat een groeispurt, het lijkt wel of Dieke slagroom maakt!

De afgelopen week ook kennis gemaakt met het fenomeen spuitpoep. Geel met zwarte puntjes erin en lekker dun. Voor Dieke betekende dat meer poetsen en voor ons soms 2X per dag de werpkist schoonmaken en een schoon vetbed. Geen probleem, de wasmachine is gewillig.

Rond dag 10 zagen we dat de oogjes een beetje aan het veranderen waren. Ze leken wat meer open te gaan staan. Proberen vast te leggen door een foto maar dat is super lastig met die zwarte vacht. Rond dag 13 was het echt goed zichtbaar dat de oogjes open waren. Kleine blauwe pupillen werden zichtbaar.

Ook kregen de pups deze week door dat ze achterpoten hadden en dat ze daar iets mee konden doen. Ze gingen er steeds meer op staan en de eerste stappen werden gezet. Het tijgeren werd omgezet in lopen. Nog wel met vallen en opstaan maar met de dag werd hun tred soepeler. Dat maakte dat we gisteren de werpkist hebben uitgebreid met een ren. De leefomgeving van de pups is nu verdubbeld en ze kunnen over de drempel van de werpkist richting de ren. De eersten hebben al even een blik “over de muur” geworpen.

Det en ik kijken uit naar alle ontwikkelingen die de pups gaan doormaken in week 3.

Scroll naar boven