Over ons

Wie zijn wij?

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de website van Sunrise Riverside. Det en ik, beide opgegroeid met honden en parttime werkend in het onderwijs, wonen aan de rand van het mooie vestingstadje Grave. In het ouderlijk huis van Det met veel mooie herinneringen, een ruime tuin met de Maas en haar uiterwaarden als achtertuin. 

In 2003 zijn wij onze zoektocht naar een eigen hond begonnen. Actief, leergierig, vrolijk, sociaal en speels waren een aantal kenmerken die wij graag in onze toekomstige hond terug wilden zien. Al snel viel ons oog op de Flatcoated Retriever en na enig zoekwerk kwamen we terecht bij een familie in Noord Brabant die een “gelegenheids”nestje had gefokt met 2 stamboom geregistreerde Flatcoated Retrievers. En ja, er was nog een teefje beschikbaar en Det en ik werden op slag verliefd op dit kleine, speelse, springende en altijd maar kwispelende hondje.

In augustus 2004 konden we haar mee naar huis nemen en lieten we iedereen weten dat Kikker ons nieuwe gezinslid was. Door alle gehoorzaamheidstrainingen die we met haar hebben gevolgd en haar meer dan fantastische karakter groeide Kikker op tot een goed luisterende, sociale, stabiele en vrolijke hond.

Dit maakte dat wij in 2006 open stonden om Toska, een 3,5 jarige Flatcoated Retriever, als herplaatser in huis te nemen. Toen Toska op 11 jarige leeftijd overleed werden wij gevraagd om Janna, een 4 jarige Flatcoated Retriever, in huis te nemen. Hier hebben we volmondig “ja” tegen gezegd. Om het “her”opvoedingsproces van beide honden goed te begeleiden heeft Tineke een opleiding tot hondentrainer bij de Martin Gaus Academie gevolgd en dit traject afgesloten met een diploma. Mede hierdoor zijn beide honden “goed” terecht gekomen en uitgegroeid tot lieve, goed luisterende en aanhankelijke honden. Daarnaast hebben wij hierdoor veel geleerd over het opvoeden en begeleiden van honden.

Maar zoals iedereen weet hebben honden niet het eeuwige leven en hebben we in 2013 afscheid van Toska moeten nemen, in 2019 van Janna en in januari 2020 van onze bijna 16 jaar oude Kikker. En toen was het huis leeg, veel te leeg.

Via de FRC-site kwamen we terecht bij fokker Jan Willem Pennings in Heesch en die had op dat moment een nest met hele mooie pups. En gelukkig was er nog een teefje beschikbaar. Het moest zo zijn en in maart 2020, de zaterdag voor de Covid Lockdown, hebben we Lady Felicia From Tree Park House (Dieke) mee naar huis genomen.

Dit keer geen gehoorzaamheidstrainingen, maar jachttraining. Jan Willem stelde zich beschikbaar als trainer en al gauw werden Dieke en Tineke een hecht duo dat regelmatig deelneemt aan jachtwedstrijden. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een SJP B en WT B1 diploma en twee prachtige showuitslagen. Iedere zondag trainen we met o.a. nestgenoten van Dieke en daarnaast traint Tineke nog minimaal 2 keer in de week met Dieke.

 

Dieke is uitgegroeid tot een lieve, mooie, goed luisterende, sociale, stabiele, enthousiaste en soms eigenwijze hond waar Det en ik enorm van genieten. Zij is een actief lid van ons gezin, leeft bij ons in huis, gaat altijd met ons mee op vakantie naar Terschelling en is samen met Tineke regelmatig te vinden op de groentetuin.

Sinds 2023 is de wens ontstaan voor een tweede hond. We spelen al langer met de gedachte om zelf een keer een nestje te fokken en een teefje te houden en als alles meezit en de sterren staan gunstig dan gaat dit in 2024 gebeuren. Wij kijken er enorm naar uit!

Bekijk: “Wie is Dieke?”

Scroll naar boven