Over Dieke

Wie is Dieke?

Lady Felicia From Tree Park House, door ons Dieke genoemd, kwam op zaterdag 14 maart 2020 bij ons in Grave wonen. Een parmantig, vrolijk kwispelend, onderzoekend, aanhankelijk en lief hondje dat al gauw niet meer weg te denken was uit ons gezin.

Dieke haar leergierige en onderzoekende aard kwam meer dan van pas bij alle activiteiten die we gingen ondernemen om haar te laten wennen aan het hectische leven buiten de veiligheid en bescherming van het “ouderlijke” puppy nest. Mee in de auto, in de fietskar, lopen aan de lijn, voorbij razende auto’s en fietsers, honden groot en klein en wat al niet meer.

Samen met de eigenaren en nestgenoten van Dieke iedere zondagmorgen trainen om de basis commando’s aan te leren die wij later gingen uitbreiden met specifieke jachtonderdelen.

Toen er, met allerlei Corona maatregelingen, weer jacht- en show wedstrijden georganiseerd werden behaalden wij op 15 mei 2021 het eerste jachtdiploma C en op 30 mei 2021 de eerste Uitmuntend op een Exterieurkeuring. Meer diploma’s volgden die in te zien zijn bij werkuitslagen en showuitslagen.

Trainen, aan wedstrijden deelnemen, tijd doorbrengen op de groentetuin, in en om het huis met andere honden samenzijn, maakt dat Dieke is uitgeroeid tot een sociale, stabiele, goed luisterende, lieve en aanhankelijke Flatcoated Retriever. Zij laat haar passie en gedrevenheid zien in het trainen/werken met Tineke en haar sociale en aanhankelijke karaktereigenschappen zien we terug in “bank-hangen” en samen tv kijken, een wandeling aan de Maas en heerlijk spelen met andere honden.

Nu Dieke 4 jaar is willen wij graag haar passie, stabiliteit en prachtige exterieur doorgeven aan een nieuwe generatie en zijn we op zoek gegaan naar een dekreu die qua raseigenschappen en karakter een mooie aanvulling op haar kunnen zijn. Hopelijk komt er een mooi nest met puppy’s en zit er 1 teefje bij dat bij ons gaat blijven.

Bekijk hier de stamboom van Dieke

Bekijk hier de show- & werkresultaten van Dieke

Bekijk hier de gezondheidsverklaringen van Dieke

Scroll naar boven